In gesprek met de ABU: arbeidskrapte neemt toe en waarom blijft Flexwerk zo populair?

In deze podcast van het Klantcontact Café gaat Roelof Hemmen (bekend van o.a. Jinek, RTL Nieuws en BNR) opnieuw in gesprek met Jurrien Koops, directeur van de ABU en lid Algemeen bestuur van VNO-NCW, de grootste werkgeversorganisatie van Nederland. In het interview wordt natuurlijk stilgestaan bij de arbeidskrapte die eigenlijk pas net is begonnen, nog decennia doorgaat en het ergste moet nog komen!

Je kunt de podcast hier beluisteren!

Ook staan we stil bij de rol van de media en politiek die Nederland maar als “kampioen flexwerken” blijven positioneren, maar hierin niet altijd het complete verhaal vertellen. Veruit de meeste flex-contracten zijn tijdelijke contracten bij werkgevers zelf en nergens in Europa dragen werkgevers zoveel personeelsrisico als in Nederland. Kortom: is de overheid zelf debet aan de populariteit van flexwerken?

Klantcontact Café Podcast
Het Klantcontact Café is een inspirerende media platform voor klantcontact professionals uit Nederland en België. Presentator Roelof Hemmen interviewt hierin interessante gasten uit de klantcontactsector met spraakmakende onderwerpen en actualiteiten.

Over Inspire, de organisator
Inspire is een uitzendbureau én outsourcingspecialist in klantcontact en aanverwante officefuncties. Wij helpen onze klanten met het oplossen en invullen van hun capaciteitsvraagstukken. De dienstverlening loopt uiteen van recruitment, uitzenden of detacheren van klantcontact en office personeel, tot aan vakopleidingen en (offshore) outsourcing.